سرچ کنسول گوگل چیست
سرچ کنسول چیست؟
سرچ کنسول یا وب مستر تولز گوگل ابزاری است که به صورت رایگان گوگل به شما می دهد تا توسط آن بتوانید اطلاعاتی در خصوص بازدیدهای سایت و خطاهای احتمالی سایت ببینید.
تنها کاری که لازم است شما انجام دهید، این است که برای اولین بار سرچ کنسول را در روی سایت خود نصب کنید، بعد از می توانید به راحتی به این اطلاعات دست پیدا کنید.
فرقی نمی کند که سایت شما با چه پسوندی ( لازم نیست com. باشد – هر چیزی می تواند باشد.) و در چه موضوعی باشد – حتی اگر سایت شما هیچ بازدیدی هم ندارد و تازه نصب شده و هیچ محتوایی هم ندارد، باز هم می توانید سرچ کنسول را نصب کنید.
منظور ما از سرچ کنسول همان سرچ کنسول گوگل یا وبمستر تولز گوگل می باشد.
خب در ادامه کاربردهای این ابزار را بررسی می کنیم.
کاربردهای سرچ کنسول
سرچ کنسول گوگل ( وبمستر تولز گوگل) واسط بین شما و موتور جست و جو گر گوگل می باشد. با استفاده از این ابزار می توانید وضعیت سایت را نگاه گوگل متوجه شوید.
دقت کنید گفتیم از نگاه گوگل، یعنی هر اتفاقی که از طریق سایت Google.com بیافتد، را برای شما نمایش میدهد.
این یعنی چی؟ خب وقتی کاربری عبارتی را درگوگل سرچ می کند، یک سری نتیجه از سایت های مختلف را مشاهده می کند. اگر سایت شما جز این نتایج باشد و کاربر روی یکی از نتایج کلیک کند، گوگل به شما این آمار را می دهد. یعنی به شما می گوید که مثلا 100 نفر این کلمه را سرچ کردند و 10 نفر از آن ها وارد سایت شما شدند.
تمام این آمار و ورودی ها به راحتی از طریق وبمستر تولز در دسترس شما هستند.
خب پس به بیان ساده می توان گفت که سرچ کنسول دو کاربرد اساسی دارد.
- نمایش میزان بازدید روزانه – هفتگی – ماهانه ( تا 16 ماه گوگل دیتا را برای شما نشان می دهد)
- نمایش خطاهای مختلفی که گوگل در مواجه با سایت شما پیدا کرده است.
نحوه ثبت سایت در سرچ گوگل
همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، دو روش برای ثبت سایت در سرچ کنسول وجود دارد.
- ثبت با استفاده از دامین
- ثبت با استفاده از URL
اما چه تفاوتی بین این دو روش وجود دارد.
- وقتی شما بوسیله دامین سایت را در گوگل ثبت می کنید، می توانید تمامی ترافیک از ساب دامین های مختلف را در سرچ کنسول بدست آورید.
برای مثال متوانیم تمامی ترافیک بدست آمده از دامین mohammadafshar.ir را با ثبت همین دامین بدست بیاوریم.
2. در مقابل در روش ثبت سایت با استفاده از URL، شما فقط می توانید ترافیک ارگانیک بدست آمده از همان URL را با مسیرهای مختلف بعد از آن ( ترافیک ساب دایرکتوری ها) را ببینی.
مثلا اگر بخواهیم دامین mohammadafshar.ir را با استفاده از همین روش تعریف کنیم، باید مشخص کنیم دقیقا با چه فرمت URL، چند تا فرمت مختلف مثلا:
- https://www.mohammadafshar.ir
- http://mohammadafshar.ir
- http://joker.mohammadafshar.ir/
در ویدیو آموزش سرچ کنسول تمامی روش های معرفی سایت به گوگل از طریق دامین یا URL را می توانید مشاهده کنید.
تفاوت بین گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس اطلاعاتی راجع به تعداد بازدیدکنندگان از سایت شما، مکان بازدیدکنندگان، چگونگی گذراندن زمان در سایت شما و ماهیت بازدید آنها ارائه میدهد.
از طرف دیگر گوگل سرچ کنسول برای بهبود و بهینهسازی وبسایت شما مورد استفاده قرار میگیرد در صورت وجود خطاهای فنی در سایت شما، شما را آگاه میکند.
نکته شایان توجه این است که در گوگل سرچ کنسول میتوانید رفتار خزندههای گوگل را بررسی کرده و یا حتی درخواست به کاوش آنها از وبسایتتان را بدهید، در حالی که در گوگل آنالیتیکس تنها قدرت و آنالیز دادههای وبسایت خود را مورد آنالیز و بررسی قرار میدهید.
از مواردی که درک آنها در سرچ کنسول اهمیت دارد:
- Queries: کلمات کلیدی که کاربران در سرچ گوگل جستجو کردند.
- Clicks: تعداد کلیک هایی که در صفحه نتایج جستجو گوگل شده است.
- Impressions: میزان لینکهایی که کاربر در نتایج جستجو گوگل مشاهده کرده است. در واقع هربار که url لینک در یک نتیجه جستجو ظاهر شود.
- Click-through-rate: نرخ کلیک کاربر به مقدار بازدیدشدن آن ضربدر 100 مثال اگر وبسایت ما در نتایج گوگل در 20 جستجو نشان داده شده باشد و 10 بار کلیک خورده باشد ctr ما 50% است.
- Position: متوسط جایگاه برترین نتیجه از سایت شما.
آیا داشتن نقشه سایت ضروری است؟
راهنمایی برای نشان دادن لیستی از آدرس تمام صفحات شما به گوگل است همچنین تاثیر مستقیم روی سئو ندارد..یک نقشه سایت برای نمایش در نتایج جستجو گوگل ضروری نیست تا زمانی که سایت شما به طور صحیح سازماندهی شود.
5 گزارش مهم و کاربردی گوگل سرچ کنسول
- Index report : چگونه گوگل سایت شما را ایندکس میکند.
- Overview report: عملکرد کلی سایت شما در این آیتم موجود است.
- URL inspection : نحوه عملکرد صفحات خاص شما از نقطه نظر فنی چگونه است.
- Performance report: نحوه عملکرد صفحات شما چگونه است.
- Link report : لینکهای داخلی و لینکهای خارجی شما چگونه است.
خوب بیایید به هر یک به صورت جداگانه نگاهی بیندازیم
Overview
نمایشگر اصلی در گوگل سرچ کنسول به طور پیش فرض نمای کلی شما خواهد بود. اینجاست که عملکرد کلی سایت شما، گزارش پوشش و هرگونه خطایی که در حال حاضر در سایت شما است را مشاهده خواهید کرد.
Performance
این قست مهمترین بخش برای سئوکاران است همان طور که از نامش پیداس دادههایی را درباره عملکرد کلی سایت شما در گوگل به شما میدهد و به شما این اطلاعات را میدهد که از نظر ترافیک و بازدید چگونه عمل کردید.
URL Inspection tool
ابزاری است که میتوانید صفحات جدید سایت خود را در گوگل سریعتر ایندکس کنید و همچنین با استفاده از این ابزار میتوانید مشکلات صفحات سایت خود را بررسی کنید یا اینکه ببینید آیا صفحهی مد نظر شما در نتایج گوگل موجود است یا خیر.
Coverage
در اینجا میتوانید هرگونه مشکلی در صفحات وب سایت خود و چگونگی رفع آنها را مشاهده کنید.
Sitemap
میتوانید همه نقشه های سایتتان را به گوگل ارائه کنید تا گوگل بات بتواند از طریق آن سریعتر و با دقت بالاتر به کراول صفحات سایت بپردازد. اگر نقشه سایت بر طبق دستورالعملهای گوگل سرچ کنسول ایجاد شده باشد میتواند تا حد زیادی به ایندکس شدن صفحات سایت کمک کند.
Speed
در قسمت Enhancements ، میتوانید عملکردهای Speed را بررسی کنید. سرعت صفحه شما در دسکتاپ و موبایل برای استراتژی SEO شما بسیار مهم است. این امر به ویژه در مورد تلفن همراه صادق است، جایی که احتمالاً بیش از نیمی از بازدید کنندگان شما اگر صفحه شما برای بارگیری بیشتر از 3 ثانیه طول بکشد ، ترک می کنند.
Mobile Usability
این ویژگی به شما اطلاع می دهد که صفحات وب سایت شما با نسخه تلفن همراه خود مشکلی ندارند. این یک ابزار عالی برای اطمینان از اینکه کاربران شما هنگام مشاهده محتوای شما از تلفن های هوشمند خود بهترین UX ممکن را کسب میکنند.
Security Issues
درست همانطور که از نام آن پیداست ، در اینجا میتوانید به هر مشکلی در مورد امنیت سایت خود دسترسی پیدا کنید. اینها به طور معمول در قالب بدافزارها (ویروس ها) و هک شدن قرار می گیرند.
Links
با استفاده از گوگل سرچ کنسول، میتوانید ببینید که وبسایتهای دیگر به کدام صفحات شما لینک دادهاند.
نتیجه گیری
در صورتی که وب سایت خود را به گوگل سرچ کنسول معرفی کنید میتوانید گزارشهای کاملی در خصوص وبسایت خود دریافت کنید.گوگل اطلاعات سایت شما را بررسی، فهرستبندی و ذخیره میکند و در نهایت این اطلاعات را در نتایج جستجو خود به کاربران نمایش میدهد. شما به عنوان دارنده وبسایت با کمک گرفتن گزارشات دقیق و راهنماییهایی که گوگل در اختیارتان میگذارد، میتوانید رتبه سایتتان را در نتایج جستجو گوگل حفظ و آن را ارتقا دهید.
سوالاتی که ممکن است برایتان پیش بیاید:
ابتدا باید سایت خود را در گوگل سرچ کنسول به صورت رایگان و ساده ثبت کنید. همچنین این امکان برای طراحان سایت وجود دارد که چندین سایت را به سرچ کنسول معرفی کند تا بتواند تمام سایتها را همزمان مدیریت کند.
داده های ساختار یافته به عنوان یک الگو نامیده میشود، که ویژگیهای ویژه مطالب وبسایتتان را در موتورهای جستجو به نمایش میگذارد و کمک به بهتر دیده شدن در موتورهای جستجو است، استاندادرهای زیادی تا به حال برای استاکچردیتا ایجاد شده است که توسط آنها میتوانید اطلاعات خود در مورد یک فیلم، مقاله، کتاب و … را به موتورهای جستجو به شکل بهینه ارائه دهید.
میدانید که هر دو اطلاعات و گزارشات ارزشمندی در اختیار شما میگذارند. در گوگل سرچ کنسول میتوانید ببینید قبل از اینکه یک کاربر وارد سایت شما شده چه فرآیندی طی شده است، همچنین میتوانید چگونگی تاثیر موتور جستجو روی سایتتان را بررسی کنید. اما در گوگل آنالیتیکس میتوانید اتفاقات بعد از ورود کاربر به سایتتان را رصد کنید همچنین روی چگونه تعامل کاربر با سایتتان متمرکز است.
ابتدا به هاست سی پنل خود وارد شوید در گام بعدی فایلی که از گوگل گرفتهاید را در فولدر public_html آپلود کنید.
قطعا میدانید یکسان نیستند و از نظر فنی هر کدام یک دامنهی مستقل محسوب میشوند باید به گوگل گفته باشد که کدام را انتخاب کردید و اگر به گوگل سرچ کنسول نگویید که کدام دامنه را ترجیح میدهید، ممکن است گوگل نسخهی بدونWWW را مجزا از نسخهی با WWW در نظر بگیرد که این مسئله اتفاق خوبی نیست برای حل این مسئله، باید از ریدایرکت 301 استفاده کنید.
معمولا بعد از ثبت درخواست برای بررسی و ایندکس کردن سایت خود در گوگل سرچ کنسول، بین چند روز تا چند هفته زمان می برد تا سایت مورد نظر ایندکس شود.
دیدگاهتان را بنویسید