چگونه رتبه سایت خود را در گوگل بالا ببریم
چگونه رتبه سایت خود را در گوگل بالا ببریم؟
رسیدن به رتبههای برتر در گوگل نقطه اوج در دنیای اینترنتی است. طبق تحقیقاتی که شده است 95% افراد در هنگام جستجو به سایتهای اول مراجعه میکنند و تقریبا 5% آنها به صفحات دیگر خواهند رفت.
معمولا افرادی که در این حوزه کار میکنند به دنبال راز و رمزهای این حرفه هستند و تلاش میکنند تا از عهده آن بر بیایند و یا آنها را کشف کنند .
یک واقعیت وجود دارد و آن هم این است که هیچ دکمه و یا وسیلهای برای یک شبه اول شدن در گوگل وجود ندارد و تنها چیزی که هست تلاش، تجربه، فداکاری، آموزش، خلاقیت است.
اما درست است هیچ راه یک شبه یا میانبری وجود ندارد اما برای سریعتر پیمودن این راه میتوانید از دانش و تجربه دیگران استفاده کنید. میتوانید سری به آموزشهای سئو بیاندازید و از آنها استفاده کنید .
البته ما هم در این چند قدم مهم که در افزایش رتبه جایگاه سایت در نتایج گوگل تاثیر دارد را آورده ایم .
ما در ادامه به سوالات زیر پاسخ میدهیم :
1- چگونه رتبه سایت را افزایش دهیم؟
2- چگونه رتبه سایت خود را در گوگل ببینیم؟
3- چگونه رتبه الکسا را ببینیم ؟
چگونه رتبه سایت را افزایش دهیم؟
در ابتدا گفتیم که هیچ راهی وجود ندارد تا یک شبه یا رتبه اول گوگل را بدست آورید. این جمله را باید اینگونه بیان میکردیم که هیچ راه قانونی برای این کار وجود ندارد و اگر از راههای غیر قانونی این کار را انجام دهید مطمئن باشید که توسط گوگل جریمه خواهید شد. به همین دلیل ما برای درک این موضوع مراحل قانونیای که باید انجام شود تا شما در رسیدن به رتبه یک گوگل راهنمایی کنیم .
قدم اول: الگوریتمهای گوگل را بشناسید
مدیران گوگل به طور منظم اعلام میکنند که الگوریتمهای گوگل پیوسته در حال تغییر است و احتمال دارد که آنها را اعلام نکند. سایت Moz که یکی از سایتهای معروف در رتبه بندی وب سایت هاست اعلام کرده است که گوگل الگوریتمهای خود 500 تا 600 بار در روز آپدیت میکند.
گوگل در صورت تغییر الگوریتمها معمولا آنها را اعلام میکند اما متاسفانه به همین خبر بسنده کرده و هیچ خبر تکمیلی دیگری را ارائه نمیکند.
خب!! این یکی از دلایلی است که رسیدن به رتبه اول را سخت میکند. وگرنه که هر سایتی به راحتی میتوانست به جایگاه نخست برسد .
از جمله الگوریتم هایی که بوجود آمده اند میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
- Mobile-Friendly: یکی از اقداماتی که انجام داد این بود که با بروزرسانی الگوریتم، سایت هایی که نسخهای برای موبایل در نظر نگرفته بودند را دیگر در رتبه بندی گوگل لحاظ نمیکند .
- مرغ مگس خوار: این نوع الگوریتم به دلیل پیشگیری از نوشتن بی رویه کلمات کلیدی بوجود آمده است. به عبارتی بیشتر به درک موضوع و محتوا در جهت رضایت و هدف کاربر حرکت میکند و کمتر به تعداد کلمات کلیدی توجه میکند .
الگوریتمهای دیگری نیز وجود دارند و هر کدام از آنها برای کار خاصی تعبیه شده اند .
احتمالا این سوال برای شما پیش آمده است که چگونه همه آنها را پیگیری کنیم و از آنها مطلع شویم؟
یکی از راهها این است که به وبسایت Moz و صفحه Google Algorithm Update History مراجعه کرده و از آنها مطلع شوید. در این وبسایت اطلاعات بصورت طبقه بندی شده وجود دارند. مراجعه به گوگل وبمسترتولز نیز خالی از لطف نیست زیرا در صورت هرگونه تغییر و یا جریمهای توسط این ابزار به شما نمایش داده میشود.
همچنین در چنین مواقعی که الگوریتم جدیدی اعلام میشود وبمستران با تماس با یکدیگر سعی میکنند که از آن مطلع شوند و یا به عبارتی قبل از اینکه تاثیری سو برای وبسایت داشته باشد خود را با آن وفق دهند.
قدم دوم: رتبه فعلی سایت خود را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید
برای اینکه بخواهید رتبه سایت خود را افزایش دهید باید بدانید که هم اکنون سایت شما در کجا قرار دارد. این موضوع حتی برای سایتهای تازه تاسیس نیز صدق میکند. برای این کار قبلا میتوانستید از سایت هایی نظیر PageRank.net نیز استفاده کنید اما در چند سال اخیر گوگل این صفحه را به دلیل سوء استفاده وبمستران بر دسترس عموم بست. ( در انتهای مقاله درباره رتبه سایت در گوگل و رتبه سایت در الکسا توضیحاتی را ارائه میدهیم )
چک کردن سرعت سایت
سرعت یکی از معیارهای مهم در رتبه بندی سایت به حساب میآید.
هر چقدر که سرعت سایت شما بالاتر باشد میزان شانس آن در جستجوی گوگل بالاتر خواهد بود.
به طور کلی این نکته را به خاطر بسپارید که اگر سرعت سایت شما پایین باشد و یا به هر دلیلی بیش از حد معمول افت سرعت داشته باشید احتمال اینکه توسط گوگل در جستجو نمایش داده نشوید بسیار زیاد خواهد بود.
ابزارها و امکانات زیادی برای تست سرعت سایت وجود دارند، از جمله آنها میتوانید به موارد زیر مراجعه کنید :
- Pag Speed insights
- Webpagetest.org
- Yslow.org
- Gtmetrix
با استفاده از هر یک از این ابزارها سرعت سایت خود را آنالیز کنید و زمان بارگذاری صفحات را بدست بیارید .
چک کردن سلامت سایت
بعد از آنکه از رتبه در موتورهای جستجو و سرعت سایت خود آگاه شدید وقت آن رسیده است که سلامت سایت خود را چک کنید.
منظور از سلامت سایت این است که آن را از نظر کارایی، سئو و امنیت مورد ارزیابی قرار دهید. پیشنهاد ما به شما این است که آن را به طور دورهای انجام دهید و زمان آن را به بعد از بروز مشکل محول نکنید .
ابزارهای زیادی جهت تست سلامت سایت معرفی شده است و میتوانید از آنها استفاده کنید از جمله آن میتوان به MxToolBox اشاره کرد .
قدم سوم: معیارها و هدف سایت را شناسایی کنید
حالا شما میتوانید معیارها و فاکتورهایی که در بهبود سایت اهمیت دارد را مورد بررسی قرار دهید. نگاهی به سایت بیندازید و ببینید که چگونه میتوانید آن را بهبود بخشید .
یکی از فاکتورها، فهمیدن رتبه ارگانیک است این مهم است که شما بدانید چه تعداد از بازدیدهای شما از طرف گوگل است .
برای اینکه بدانید چه تعداد بازدید کننده از طرف گوگل دارید میتوانید سری به گوگل آنالیتیکس خود بزنید و در آن ببینید .
سپس باید کلمات کلیدی که طی یکسال پیش با آن از طرف گوگل به سمت سایت شما آمده باشند را مورد بررسی قرار دهیم .
قدم چهارم: سایتها را ریسپانسیو کنید
همه روزه بر تعداد سایت هایی که به سمت ریسپانسیو شدن حرکت میکنند افزوده میشود و همچنین تعداد افرادی که جستجوی خود را از طریق موبایلها انجام میدهند نیز افزایش مییابد .
به همین دلیل سایت هایی که در نسخه موبایل نیز نمایش داده میشوند از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند .
گوگل نیز در سالهای اخیر قصد دارد تا سایت هایی را که نسخه ریسپانسیو ندارند را در جستجوی گوگل نمایش ندهد.
برای اینکه بتوانید سایت خود را برای نسخه موبایل آماده کنید میتوانید از Duda Mobile ،Mobify یا bMobilized استفاده کنید .
همچنین اگر از طریق یک سیستم تولید محتوا سایت خود را تولید کرده اید میتوانید از افزونههای نظیر WPtouch در وردپرس و Responsivizer در جوملا استفاده کنید .
قدم پنجم: اگر از طرف گوگل مجازات شده اید آن را برطرف کنید
حالا که با اصل رتبه بندی آشنا شده اید و معیارهای بهینه سازی را نیز شناخته اید، باید دقیقتر عمل کنید.
شما باید به جزئیات سایت خود توجه کنید و بررسی کنید که اطلاعیهای مبنی بر مجازات از طریق گوگل دریافت کرده اید یا خیر اگر چنین چیزی شده است بهتر است که آن را بررسی کنید .
از سئو کلاه سیاه اجتناب کنید. منظور از سئو کلاه سیاه، اقدامات غیر طبیعی است که برای افزایش رتبه در گوگل انجام میشود .
یکی از اقدامات سئو کلاه سیاه، استفاده از لینکهای غیر طبیعی است . لینکهای غیر طبیعی یعنی اینکه شما در سایت خود بیش از حد به صفحات دیگر لینک دهید یا تبلیغ سایت خود یا دیگر را کنید .
با توجه به پیشرفتی که گوگل داشته است میتواند در مدت کوتاهی سئو کلاه سیاه را شناسایی کرده و آن سایت را مجازات کند .
” لینکها نباید طبیعی به نظر برسند بلکه باید طبیعی باشند ”
به طور کلی ما با چهار نوع پیوند روبه رو هستیم:
- پیوندها دنبال شده
- پیوندهای دنبال نشده
- حمایت شده
- محتوای تولیدی کاربران
شما باید حتما بررسی کنید که کدام یک از پیوندها برای شما ناسالم یا مضر هستند برای این کار میتوانید از راهنماییهای Google Penguin استفاده کنید .
البته شما به منظور شناسایی میتوانید از ابزارهای دیگری نظیر Monitor Backlinks یا Linkquidator نیز استفاده کنید.
قدم ششم: تمرکز بر روی کلمات کلیدی
حالا وقت آن رسیده است که درباره کلمات کلیدی تمرکز کنید. یکی از عناصر تاثیر گذار کلمات کلیدی هستند. درباره آنها تحقیق کنید و ببینید که چگونه کار میکنند یا مخاطبان شما چگونه به سمت سایت شما میآیند و آن را پیدا میکنند. در نهایت سعی کنید کلمات هدف خود را شناسایی کنید و در ارتباط با آن شروع به تولید محتوا کنید.
قدم هفتم: از سئو داخلی استفاده کنید
شما میتوانید با مراجعه به سئو داخلی در این سایت کارها و اقداماتی که در جهت سئو سایت انجام میشود را مورد بررسی قرار دهید و از آنها استفاده کنید .
عوامل تاثیر گذار در سئو داخلی عبارت اند از :
- محتوا
- کلمات کلیدی
- آدرس وب سایت
- لینک سازی
- بک لینکها
- و …
مرحله هشتم : از محتوای با کیفیت استفاده کنید
به دلیل اینکه محتوای با کیفیت در سئو داخلی سایت از اهمیت بالایی برخوردار است یکبار دیگر به آن اشاره میکنیم. محتوای با کیفیت و جذاب همیشه جایگاه خود را در گوگل داشته است حتی سالهای پیش که حرفی از آن زده نشده بود باز هم جایگاه خود را در بین کاربران داشته است .
چگونه رتبه الکسا را پیدا کنیم ؟
احتمالا شما هم نام سایت الکسا را شنیده اید و میدانید که یکی از ابزارهای مهم در مشاهده رتبه سایت در گوگل است.
رتبه الکسا به دو بخش تقسیم میشود رتبه سایت در جهان ورتبه سایت در کشور .
هرچقدر که عدد نشان داده شده در الکسا پایینتر باشد نشان دهنده این است که از رتبه خوبی برخوردار هستید.
اگر شما هم قصد دارید که از این ابزار استفاده کنید باید بدانید که مانند دیگر ابزارها باید سایت خود را در آن ثبت کنید .
نکتهای که در اینجا وجود دارد این است که اگر قصد دارید تا بر اساس این رتبه، سایت خود را بهینه کنید و جزء پر بازدیدترین سایت ایران یا ده سایت برتر ایران باشید باید علاوه بر این رتبه به رتبه سایت خود در ابزارهای گوگل یا سایت moz توجه کرده و با آنالیز این سایتها و کلمات آنها را بهینه کنید .
نحوه محاسبه رتبه الکسا
برای دیدن رتبه سایت وارد سایت alexa.com بشوید و آدرس سایت خود را وارد کنید سپس منتظر بمانید که اطلاعات شما را نشان دهید .
سپس بعد از آن مشاهده میکنید که علاوه بر رتبه سایت و الکسا را به همراه جزئیات نمایش داده میشود .
در سایت الکسا شما میتوانید دو سایت را از طریق نمودار با یکدیگر مقایسه کنید. همچنین یکی دیگر از امکاناتی که در اختیار مشتریان خود قرار داده است این است که میتوانید رتبه سایتهای دیگر را هم مشاهده کنید. البته همانطور که قبلا هم گفتیم برای رتبه بندی وبسایت خود نمیتوانید تنها از این معیار استفاده کنید .
چگونه رتبه سایت را در گوگل ببینیم؟
همانطور که در مطالب فوق به آن اشاره شد استفاده از سایت pagerank که توسط گوگل ارائه شده بود طی چند سال اخیر محدود شد و به عبارتی دیگر کسی نمیتوانست از آن استفاده کند. دلیل آن هم این بود که افراد برای گرفتن هزینههای بک لینک و رپورتاژ از آن استفاده میکردند و آن را به عنوان معیاری برای کارهای خود میدانستند. بنابراین گوگل این سایت را برای عموم مسدود کرد و فقط از اطلاعات آن برای رتبه بندی خودش استفاده کرد.
بعد از مسدود شدن سایت افراد به دنبال جایگزینی برای آن بودند .به همین دلیل وبمسترها از autorithy برای معیار سایت استفاده میکنند. امتیاز این پیج عددی بین 0 تا 100 را نشان میدهد که هر چقدر به 100 نزدیکتر باشد به معنی این است که قدرت سایت بیشتر است.
دیدگاهتان را بنویسید